Conte del drac de Banyoles

Els alumnes de l'escola Àngels Garriga ens han escrit el conte del drac de Banyoles i l'han gravat perquè el pugueu escoltar.



EL DRAC DE BANYOLES

Fa molts i molts segles ,en el segle VIII d. C, en el poble de Banyoles, diu la llegenda que vivia un ferotge monstre. Les cames d’aquell monstre eren com dos troncs, tenia dos caps que eren com dos cotxes, els ulls eren com sis tomàquets, els peus eren com dues taules, i sota la boca, amagava unes dents d’un metre.

- Era un Drac!!!!!! - Socors socors.

- Ajudeu-nos! Mireu quin drac!- Esta destruint el poble - quina pudor!!! – aquí no si pot viure.

- Marxem! marxem! - Deia la gent del poble.

Quan el drac no trobava prou menjar s’allunyava cada cop més endins del bosc per buscar més menjar y pobre persona o animal que passés pel bosc, aquell drac es cruspia a tothom .

La gent de Banyoles veia que estava en perill, ja que ho trencava tot i enverinava l’aigua.

La gent de Banyoles va enviar als seus millors exèrcits a lluitar contra el drac però cap exèrcit podia guanyar-lo, fins i tot els soldats de Carlemany van fracassar. Fins que la gent més llesta de Banyoles, es va recordar d’un bruixot que es deia Sant Mer que podia salvar el poble. Tal i com ho van pensar, van anar a explicar-li tot el que passava a aquest bruixot.

Quan Sant Mer va arribar a on estava el drac. Va dir: - mostra’m el teu poder.

El drac va ensenyar les dents afilades i Sant Mer va dir: - tenien raó fa molta pudor. Sant Mer va portar el drac a la plaça de la vila, on hi havia tota la gent cridant: - Matem el drac! Matem el drac!

I el van posar dins d’una foguera on es va cremar.

I Amahí, amahà aquest conte s’ha acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada